راهنمای ایجاد پروفایل در Google Scholar

Last Update: ۱۳۹۸/۰۴/۲۹ ۱۳:۳۹| تعداد بازدید: 167

موتور جستجو ویژه اسناد علمی Google Scholar

گوگل اسکالر یا گوگل اسکولار یک موتور جستجو است که مطالب علمی و مقالات پژوهشی را جستجو می‌کند. در مواردی که دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی استنادی مانند WOS، SCOPUS  و غیره به دلایلی از جمله هزینه بسیار زیاد برای پژوهشگران ممکن نیست، Google Scholar به‌ ‌عنوان یک موتور جستجوی رایگان نقطه آغاز مناسبی برای جستجوی منابع علمی می‌باشد. هرچند Google Scholar به منابع زیادی دسترسی دارد، اما نمی‌توان آن را به‌ عنوان بهترین موتور جستجوی مقالات علمی در نظر گرفت. با این‌حال به علت رایگان بودن، بسیاری از محققان می‌توانند با جستجوی دقیق در Google Scholar، بسیاری از نیازهای پژوهشی خود را برطرف نمایند. از طریق ایجاد پروفایل عمومی در Google Scholar امکان مشاهده مشخصات  پژوهشگران در نتایج جستجوی Google Scholar وجود دارد.

مزایای ایجاد پروفایل در Google Scholar

* ایجاد پروفایل از کلیه مقالات پژوهشگر بدون محدودیت زبان و نمایه مجله مربوطه

* بروزرسانی خودکار و دستی مقالات پژوهشگر

* امکان مشاهده مقالات منتشرشده توسط پژوهشگر

* امکان مشاهده تعداد استنادات به هر یک از مقالات پژوهشگر به تفکیک سال

* امکان پیگیری استنادات پژوهشگر به مقالات خود

* امکان مشاهده مقالات مرتبط با موضوع

* امکان ارجاع مقاله با فرمت‌های گوناگون

* نمایش اطلاعات نویسندگان و پژوهشگران برتر

* امکان محاسبه شاخص‌های h-index و i10-index پژوهشگر به صورت خودکار

* امکان مشاهده پروفایل علمی همکاران پژوهشی پژوهشگر

* امکان ورود خودکار و یا دستی مشخصات مقالات، کتاب‌ها، مقالات، کنفرانس‌ها و غیره

* استفاده‌ی وبومتریکس از گوگل اسکالر سایتیشن به منظور رتبه‌بندی دانشگاه‌ها

* توجه به ده نفر برتر به لحاظ استناددهی در گوگل اسکالر سایتیشن بر اساس نظام وبومتریکس

ایجاد پروفایل در گوگل اسکالر

برای ایجاد پروفایل در Google Scholar ابتدا نیاز است تا یک حساب کاربری (gmail) و یک ایمیل آکادمیک داشته باشید. برای ایجاد یا مشاهده پروفایل خود ابتدا وارد سایت https://scholar.google.com/ شوید. صفحه زیر باز می‌شود. گزینه My profile را انتخاب کنید.

Scholar 01

بعد از انتخاب گزینه My profile صفحه زیر باز می‌شود.

scholar2

درصورتی‌که حساب کاربری شما در لیست موجود نیست و یا حساب کاربری ندارید، گزینه Use another account را انتخاب کنید. صفحه زیر باز می‌شود. در صورت داشتن جی‌میل، از قسمت Sign in وارد شوید. در غیر اینصورت، گزینه Create account را انتخاب کرده و یک حساب کاربری بسازید. سپس از قسمت Sign in وارد شوید.

scholar3

فرم Citations sign up form را تکمیل نمایید.

scholar04

در مرحله بعد، مقالات نویسنده به صورت خودکار توسط گوگل جستجو می‌شود. مقالات خود را انتخاب کرده وارد مرحله بعد شوید.

schola05

در این مرحله برای ورود خودکار مقالات آینده به پروفایل گزینه Automatically update the list of articles in my profile را انتخاب کنید. در نهایت گزینه Go to my profile جهت ورود به پروفایل شخصی انتخاب شود. یک پیام تایید به ایمیل آکادمیک شما فرستاده می‌شود که باید آن را تایید نمایید.

از صفحه پروفایل خود گزینه Make it public را انتخاب کنید تا پروفایل شما به طور عمومی قابل دسترسی باشد. توجه کنید در صورت عدم تایید ایمیل آکادمیک، پروفایل شما قابل دسترسی برای عموم نخواهد بود.

scholar06

در پروفایل خود با انتخاب گزینه Add امکان افزودن مقالاتی که در لیست مشاهده نمی‌شوند وجود دارد. همچنین در صورتی‌که مقاله‌ای متعلق به شما نیست و به اشتباه در پروفایل شما نشان داده شده است، می‌توانید با انتخاب مقاله و گزینه Delete، مقاله را حذف نمایید.